Alla inlägg under januari 2008

Av Nandi - 23 januari 2008 16:55

Vid tvåtiden (?) igår fick jag ett telefonsamtal. Elin och Hanna hade försökt räkna lite matte men hade snart insett att dom inte var på humör för det. Jag kom dit och var där fram till halv 7-7 tror jag. Vi diskuterade bland annat framtidsplaner (Norge ftw), valen till 3:an (man tvingas välja en massa kurser man egentligen inte vill gå), hatobjekt och familj. Vi fick träffa Elins inneboende som bjöd på snören samt Strong-tabletter i mängder. Det var så många att Elin och Hanna hade krig med dom och vi roade oss även med att elda upp dom. Pyromanin tog över helt och vi eldade upp en halv stiftpenna. Elin bjöd på spaghetti, stekt falukorv och vitlöksbröd.

I trean är det samhällskunskap C som gäller, vi slår er om ni som kan välja inte väljer det! Engelska C blir det på ind-val (gröna lappen)! Vi som mig veterligen är coola och väljer det är Elin, Hanna och jag +Benjy + Max. Nån mer som ska läggas till på listan?


Hoppas det gick bra för alla som gjorde matteprovet idag!


Idag fixade jag och Max färdigt arbetet om amerikanska primärvalet. Det blir en otroligt torr redovisning utan några som helst happenings eller bus, tro mig!

Efteråt drog vi till öster eftersom Max hade tänkt köpa hörlurar och jag hade en sak att hämta på posten (jag säger inte att det var ett grafikkort eftersom det skulle verka för nördigt). Det visade sig dock att hörlurarna Max funderade på, Koss Porta Pro, kostade 499kr på Expert. Jag köpte ett par exakt likadana för en vecka sedan på DustinHome.se för 258kr. Där är det också fraktfritt och studentrabatt på hela sortimentet bara så ni vet. Man registrerar ett nytt studentkonto och man använder sig av CSN-kortet. Om det krångar så maila bara kundtjänst. Max bestämde sig i alla fall för att det nog var mer värt att få två par till priset av ett.


Nu är det dax för the moment of truth
när jag ska operera in det anonyma föremålet som jag hämtade på posten i min anonyma maskin så att maskinen förhoppningsvis blir lite bättre.


Med anledning av anonymitetspratet vill jag citera Staffan Lindeborg på ämnet osäkerhet: "IFK Göteborg är nog, i mitt tycke, Sveriges kanske bästa lag, jag säger kanske, men jag menar nog vad jag eventuellt säger."


Av Nandi - 21 januari 2008 20:07

Måste erkänna att detta inlägg delvis inspirerats av Björns och Edvards blogginlägg. Dum är dock den som inte tar efter det goda hos andra! Förhoppningsvis lär ni er något nytt om mig.


Vad heter jag?

Inte Nandi. Har inga mellannamn, bara ett för- och och ett efternamn som ni förhoppningsvis känner till.


Varifrån kommer jag?

Är född och uppväxt på Gotland. Min mor är född i Värmland och hennes mor är i sin tur född på Gotland. Jag är släkt med många som heter Stumle på Gotland och som har sina rötter i Stumles gård i Alva. Bryntesson kommer från min morfar som är från Eda i Värmland.

Min far är av indiskt ursprung men reser ständigt mellan Stockholm, London och Indien. Det går inte att bestämt säga var han bor eftersom han spenderar lika mycket tid i alla länderna. Han har aldrig varit med under min uppväxt. Större delen av mitt liv har jag bara träffat honom någon eller ett par gånger per år, men i och med internet håller vi kontakten oftare nuförtiden. Han har barn med två kvinnor på Gotland, dels min mor och dels en kvinna som heter Maivie som är en god vän. Detta leder oss in på nästa fråga.


Har jag några syskon?

Jag har tre vuxna halvsyskon, Shantu, Maisha och Anand. Vi har aldrig haft någon nära relation men vi ses mellan varven.


Var har jag bott?

I denna ordningsföljd och ålder har jag bott: Martebo 0-2 år, Hemse 2-3 år, Gråbo 3-6(?) år, Bergmansgatan 6(?)-8 år, Humlegårdsvägen 8 år - nu.


Vilka skolor har jag gått på?

Efter dagmamma Ingegerd så gick jag lekis på det som då var förskolan prästkragen. Sedan Humlegårdsskolan, Alléskolan, Solbergaskolan och nu Richard-Steffen.


Vilka intressen har jag?

Freeride mountain biking/urban mountain biking/street/trial (göra allt som "inte går" med cykel), datorer och datorhårdvara, vänner, böcker, musik och att vara vaken (sova mer än max 10 timmar om dygnet är överskattat).


Vad ogillar jag med mig själv?

Att jag kan vara alldeles för blyg, feg och återhållsam, att jag är lite nördig vad gäller datorer, att jag ofta ställer så otroligt höga krav på mig själv och att jag tar på mig mycket mer ansvar än nödvändigt. Mycket mer finns såklart, men man mår bättre av att fokusera på det som är positivt.


Vad gillar jag med mig själv?

Att jag är pålitlig och ansvarstagande, att jag har lätt att lära, att jag ofta kan stå emot grupptryck och göra det jag själv tycker är vettigast, att jag håller mig i form, att jag är trevlig, att jag är mångsidig och att jag jobbar på att bli en bättre männniska även om det kanske kan tyckas gå långsamt.


Vad värderar jag högt hos människor omkring mig?

Pålitlighet, humor, glädje, värme, acceptans/förståelse, spontanitet, äventyrlighet, uppriktighet, vilja att prova på nya och okända saker och att man kan uppskatta tystnaden ibland.


TV4:s Uno Hedin: "Det är ju en osäker herre det här, men han är ju väldigt stabil!"

Av Nandi - 21 januari 2008 15:00

Helgen har varit förvånansvärt lugn, utan att vara tråkig. En liten olycka drog dock ner stämningen lite. Polaren Andis skulle cykla för att hämta en hårddisk när ramen gick sönder och han flög på huvet och var medvetslös i en och en halv timme. Hjärnskakning och uppskrapat och svullet ansikte klarade han sig undan med, det kunde ju ha gått mycket värre. Hoppas han tillfrisknar på ett tillfredsställande sätt och att han skaffar en ordentlig cykel så han kan hänga me ut och hojja lite med oss cykelboys ibland.


I lördags gick jag hem till Melker där han och Gustav var. Vi satt och vräkte på en Children of Bodom-koncert i Melkers feta högtalare samtidigt som dom två satt och spelade WoW. Sen stekte vi bacon och kokade makaroner samt ställde bullar med smör, socker och kanel i mikron. Mmmmm...

På söndagen blev det lite plugg och så hjälpte jag Tom lite med matten. 


Trafikkunskapen var chill. Höjdpunken var dock som vanligt att diskutera Jev. Vi fick en djupare förståelse för pannkakscitatet ("...när vi kämpar mot den globala uppvärmningen och lagar pannkakor medans vi lär dom andra att också göra det."). Kopplingen mellan global uppvärmning och pannkakor kanske ligger i att uppvämningen av stekpannan bidrar till att värma upp Jorden. Han stog på bensträckar-rasten och stretchade utanför klassrummet, något som roade Elin. Lunchrasten spenderades delvis i kaffis men roligare var att hänga ovanför trappan i steffenhuset. John, Björn och  Boba (Alex) posade när Elin tog kort och 1:orna som gick förbi måste tyckt att dom var helkonstiga när dom satt på ett mycket märkligt vis och tog upp hela gången. Björn lyckades dock inflika kommentaren "Såhär blir ni om ni går media" vilket var lite lagom pure.


Läraren Petter var på begravning så jag och Max tidigarelade lektionen för att kunna sluta tidigare. Vi fick inte alltför mycket gjort eftersom vi fastnade i en diskussion med Björn om hurvida dom olika presidentkandidaterna i USA kan liknas lite vid partier i Sverige. Här röstar vi på partier, där röstar dom på personer, alltså kan man likna deras personer (kandidater) med våra partier?


Mitt skrivande idag reflekterar vädret och därför vill jag citera TV6 som hade detta som rullande text på skärmen (TV6 har kanske inte investerar i ett tak på kontrollrummet): "Reprisen av Czech Open i golf är inställd pga regn."

Av Nandi - 18 januari 2008 23:13

Råkade av misstag skriva med den ljuva Hanna bland svikarna på förra inlägget eftersom jag vilseleddes av grabbarna på puresauna. Efter samtal med Hanna redigerade jag genast inlägget och jag ber så ödmjukast om förlåtelse!

Av Nandi - 18 januari 2008 17:33

Alltid lika härligt att se på friluftsfilmer från 80 och 90-talet på gympan. Kanske är dom nyare, men dom har i så fall inte utvecklats sedan dess. På mattelektionen jobbade jag ikapp gårdagens planering och har fortfarande svårt att förstå hur jag, som ändå har lätt för matte och som hoppar över större delen av talen, har svårt att hänga med planeringen.


Förra veckans vikarie i filosofi sade att vi skulle vara lediga från fredagslektionen denna vecka. Filosofivikarien från denna vecka antydde dock något annat. I vilket fall sa Billie till mig på mattelektionen att alla i klassen skulle strunta i att gå dit så att ingen skulle få frånvaro om det var lektion. Vid lunchen kollade jag med dom andra vid bordet och dom hade också uppfattat budskapet, vilket dom definitivt hade. Mätta och belåtna tog jag, John och Filip bilen hem till mig (300 meter att gå?). Det var länge sedan jag hade så roligt framför datorn som då. Vi körde Liero som är ett gammalt amatörbyggt spel som jag spelade första gången när jag var i 6-årsåldern med Gustav. Tänk er Worms fast otroligt mycket sämre grafik, roligare vapen och båda spelar samtidigt i delad skärm-läge. Nostalgi!

Vi tog oss till skolan lagom till engelskalektionen och det var då vi fick reda på sveket. Halva klassen hade ställt sig utanför klassrummet och väntat trots att dom uppfattat budskapet. Man ska väl inte nämna några namn men Beno, Elin J, Moa, Johan, Markus, Max, Patrik och Milly är några av svikarna. Dessutom närvarade Björn och Edvard på lektionen, något som gjorde mig djupt besviken. Det värsta av allt var dock att Billie och Joanna gått dit, just dom som sagt till mig att inte gå. Och när jag pratade med dom så menade dom att det var Elin H:s idé från början, och även hon närvarade! Skandalöst! Så borgerligt att gå till lektionen så att man vill spy någonstans! Lyckligtvis hade svikarna förstört lektionen och mobbat vikarien så något betygsgrundande lär man knappast missat. Beklagligt att ni inte alla fick uppleva samma glädje och nostalgi som vi..


På engelskalektionen jobbade jag och svikaren Max med det amerikanska primärvalet. Vi roade oss med att lägga till Star Wars-influerade meningar i rapporten, exempelvis "We've got a bad feeling about this" (election), "Never underestimate the power of the Republicans" samt "The Republicans might strike back."

Kanske är mina inlägg väldigt kontroversiella, kanske är jag under attack av någon borgerlig terrororganisation, för folk verkar rikta sitt våld mot just mina skåp. Mitt första skåp togs sönder innan jul och jag blev anvisad ett annat skåp av vaktmästaren några veckor senare, i väntan på att mitt första skulle lagas. Idag fann jag mitt temporära skåp förstört på samma sätt! Ingen av gångerna har vandalerna lyckats få upp skåpen, så denna gång fick jag bända upp det med en stol.


Apropå stolen hänvisar jag till citatet i föregående inlägg, men till dom borgerliga terroristerna skulle jag vilja citera Rolf Zetterlund:"Det är aldrig för sent att ge upp!"

Av Nandi - 17 januari 2008 17:30

Idag kom vänsterpartiets ledare Lars Ohly (sorgligt nog inte Sveriges statsminister) till vår skola tack vare Björns kära mor Brittis Benzler. Han inledde med att översiktligt berätta om vad vänsterpartiet står för och han redde ut några begrepp som många undomar fått om bakfoten, exempelvis feminism (som många i min ålder snackar mycket skit om). Vill du att kvinnor ska behandlas likadant som män? Grattis, du är feminist! Om inte så tvivlar jag på ditt omdöme. Ett annat ord som många tycker har en negativ klang är kommunism. Ohly verkade dock ha gett upp kampen mot fördomarna på det området.

När han öppnade för frågor blev det ett ögonblick helt tyst och jag gjorde som jag brukar vid sådana tillfällen, jag tog ordet och frågade om fildelningen, något som Ohly kände sig något obekväm med. Jag fick dock det svar jag ville ha, att vänsterpartiet inte går på Thomas Bodström(s) linje vilken förespråkar kontroll och jakt på fildelande svenssons.


På svenskalektionen höll Maggan på att göra bort sig när hon först sade att Robinson Crusoe hade varit på ön i 18 år när han plötsligt upptäckte sand! Tråkigt nog korrigerade hon det ganska omgående.


Lyckades med få argument få Björn att intressera sig för en resa till Norge för att jobba efter gymnasiet. Sedan skulle vi göra en Asienresa genom Vietnam, Laos och Kina, helt i oenighet med klimatargumenten, såvida vi inte tar transsibiriska järnvägen eller nått.


Blev positivt överraskad när jag oväntat blev bjuden på fika hos Elin H med Hanna och John (m.fl?) klockan halv 8. Kändes som om jag nog lät lite skum på telefon, men det var för att jag var helt inne i plansmidandet med Björn. Skickade också lite nya StepMania-låtar och tips till Edvard som jag hoppas blir en lika god StepMania-spelare som kamrat.


Har dock varit en ganska lam eftermiddag i övrigt och med anledning av dramatiken vill jag citera Thommy Engstrand under en mycket spännande Davis Cup-final: "Har det gått sönder en stol? Vilken otrolig dramatik!"

Av Nandi - 16 januari 2008 19:02

Vi diskuterade den kommande teaterresan till Stockholm på svenskalektionen idag. En modern version av hamlet väntar, samt ett riksdagsbesök och något museum. Enda haken är boendet som ska fixas själv. Har väl ett par ställen där jag skulle kunna bo, men det är antingen lite långt bort eller så känner jag inte dom som bor där särskilt väl. Får väl hoppas att någon klasskamrat har en ledig plats vid sitt boende. Jag vill i alla fall helst inte bo själv. Bara tanken att själv på morgonen leta mig ner till tunnelbanestationen och bland folkvimlet försöka hitta fram till den för dagen bestämda mötesplatsen ger mig obehagskänslor. Jag har aldrig trivts i stora städer. Jag har aldrig heller lyckats lära mig Stockholm.


Filosofilektionen idag såg ut att bli en mardröm när en otroligt okarismatisk och oengagerad vikarie började med att hålla en torr föreläsning om några filosofer som hon av någon anledning trodde att vi hört talas om. Jag som trodde att yrket filosof försvann med grekerna. Lyckligtvis fick vi sedan i grupp diskutera olika etiska frågor, något som var mer givande. Det känns som om filosofin kommer att gå bra om det även i fortsättningen blir lika mycket diskussioner.


Mitt VG i psykologi grämer mig fortfarande aningen. Dock är det väl antagligen nyttigt för mig. Jag vet inte om det bara är någon försvarsmekanism men jag tror alltmer på att Paljes oklara formuleringar (semantiskt brus med retoriktermer) kan ha spelat en stor roll. Bara på det senaste provet var det en tredjedel av uppgifterna jag hade problem att tyda. Det skulle ju vara tråkigt om Paljes svenskabetyg påverkar hans elevers psykologibetyg. Men jag förtjänar det nog.


Idag blev det pingis med André Persson för första gången på evigheter. Träffade min gamla klasskamrat vid trafikkunskapen och bestämde då att vi skulle ta upp vårt gamla intresse. Den gode Johan Stuxberg lånade oss nät och vi spelade i ett par timmar i södervärns B-hall. Väldigt trevlig!


Med anledning av pingisspelandet och dess internspråk vill jag citera Staffan Lindeborg: "...och den bollen studsar - som det heter på pingisspråk - två gånger."

Av Nandi - 14 januari 2008 20:00

När träningsvärken igår lättat något gav jag mig ut för att hojja med Emil en gång till. Denna gång kändes det som om jag hämtat upp det mesta av mina under vintern tappade kunskaper och jag koncentrerade mig på att utvecklas och träna på nya grejer. Mycket härlig dag med strålande solsken, en pigg Emil och en glad cykel!


Strax innan klockan åtta satt jag och Edvard utanför sal F07 och väntade på vår första trafikkunskapslektion när en bekant figur dök upp. Skratt blandat med skam fick våra huvuden att böjas nedåt när han närmade sig. När han gick förbi tvingade vi oss dock till en hälsning som besvarades, men jag tror vi fick en mördande blick var. Pulsen hade ökat krafigt. Skulle vi ha lektion tillsammans med honom varje måndag hela våren? Jag såg honom sedan gå in i sal F07 och mina tankar snurrade. Det var alltså vårt öde? Vi skulle få ytterligare en termin av "jagee hetere Jev"!

Efter en kvart eller så kom dock beskedet. Han hade tagit fel klass! På vägen ut från klassrummet tappade han en vante som Edvard artigt påpekade. Han lämnade då i alla fall Edvard med ett gott intryck. Edvard var snarast nedstämd över att han inte skulle få mer av Jev. Själv var jag mer lättad över att kunna koncentrera mig på ämnet istället för att lägga all kraft på att hålla mig för skratt.


Efter skolan gick jag tillsammans med Elin H och Max ner till Märtas café. Vi hade det väldigt trevligt och konverserade ivrigt i flera timmar. Mot slutet gjorde även Sanna oss sällskap. Vi avhandlade allt ifrån Black Metal och mobiler till homofobi och religion.


Apropå inget, eller kanske eventuellt möjligvis homofobi, så hittade jag denna sportgroda av Per Forsberg idag (lite perverst kanske): "Han tar den i munnen, å han ser glad ut, å han ser lycklig ut."

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se