Alla inlägg under januari 2008

Av Nandi - 12 januari 2008 17:21

Varför ska du fortsätta läsa min blogg? Jag gillar att citera så detta är Elins H's anledning: "Att du lyckas vara saklig, uppriktigt, älskvärd, genuin, dryg, sarkastisk och allt detta med en grym vokabulär. ;)"


Har nu bestämt mig för att sluta sätta hårt mot hårt och istället gå med på vad Björn tycker om mig. Jag är alltså en borgerlig materialist som kraftigt skryter med mina gigantiska materiella tillgångar, samtidigt som jag är son till en för närvarande arbetslös ensamstående mor, har starka vänstersympatier, använder gamla begagnade mobiler (nya mobiler är ju nu för tiden är en statussymbol som kan kompensera för för liten penis, bristande ekonomiska tillgångar i övrigt eller andra misslyckanden).


Ärligt talat tycker jag allt handlar om prioriteringar. Vissa köper nya mobiler, har digital-tv med 30+ kanaler, bor i villa, köper godis varje vecka och mackor och kaffe i kaffis. Själv har jag tidigare varit lite överdrivet ekonomisk (snål mot mig själv) och gjort av med ~30-50 kronor i månaden. Nu på senare år har jag dock börjat jobba på det. Jag unnar mig numera nya kläder när mina gamla har gjort sitt eller när jag tröttnat på dom, det händer att jag köper godis, går på bio mm. Jag är stolt över vad jag och min mor har åstadkommit med så bristfälliga resurser. Om nu Björn vill kalla mig borgelig så får från och med nu göra det, om jag är hans definition av det.


För övrigt tycker jag Björn har fått lite ensidig publicitet på denna blogg. Han är trots allt en utomordentligt trevligt person som jag har att tacka för många trevliga händelser den gångna hösten. Det är också trevligt att ha träffat någon kvicktänk och intelligent person som gillar att diskutera även om det ibland kan gå till överdrift när argumenten sinar. Han vågar också bryta normer och bryr sig inte så mycket om vad andra tycker om honom, något som jag uppskattar.


Har idag sett på Sagan om ringen, förlängda versionen. Filmen i sig är inget mästerverk direkt, även om jag måste erkänna att den är förhållandevis bra gjord. Det som drev mig till att se den idag är det att den påminner mig om böckerna och för dom som inte vet är Tolkiens böcker lika heliga för mig som Bibeln är för en kristen (nästan). Filmen gör att jag under loppet av några timmar kan uppleva i alla fall några av dom känslor och tankar som hela boken framkallar. Hade jag haft all tid i världen hade jag läst om Bilbo och trilogin minst två gånger om året. Nu blir det bara varannat år eller något sådant. Filmerna om Två tornen och Konungens återkomst blir väl någon gång under kommande veckan eller nästa helg.


Igår invigdes cykelåret -08 tillsammans med Emil! Är dock arg på mig själv för att jag glömde stretcha, så idag har jag träningsverk i hela överkroppen (ja, jag cyklar med armarna och ryggen). Bra träning är det i alla fall, cyklingen.


Med anledning av träningsvärken vill jag citera Thomas Brolin (jag kan bara tänka mig hur han kände sig efteråt): "Nu har jag tränat två pass i veckan. Varje dag!"Av Nandi - 11 januari 2008 18:37

Kom idag på väg hem från skolan att tänka på att jag mår rätt bra faktiskt. Jag har lyckats hålla bloggen ren från en massa beglagande och depression, inte för att jag väljer att inte skriva det utan för att jag inte känner det som om jag har något direkt att klaga över. Jag mår rätt bra, trots att jag sitter för mycket vid datorn, trots att jag inte har någon flickvän, trots att jag inte har en alltför stor kompiskrets, trots att jag inte går ut och super, trots att jag inte är som bör vara och trots att jag kanske klassas som pluggis av vissa. Kanske är det alla ni i klassen som får mig att känna mig bra och nöjd, kanske är det alla gamla polare som alltid finns där. Jag vet inte. Jag har dock inte känns mig så glad och nöjd som under 2an på över 2-3 år. Till alla kära klasskamrater kan jag i alla fall säga att ni alltid är välkomna att fråga om ni får spendera håltimmen hemma hos mig istället för att häcka på skolan, det förgyller min vardag! Något annat som förgyller vardagen är Elin H's goa kramar!


Blev idag glatt överraskad när jag fick beröm för att jag alltid har så snygga och fräscha skor av Benjy. Konsten att hålla skor fräscha är att ha minst två par att byta mellan. Har du bara ett par skor hinner dom alldrig luftas ordentligt utan är konstant fuktiga och fotsvettiga. Om du har minst två par skor så kan du unna dig ett par vita eftersom du då kan nöja dig med att använda dom dagar då det är torrt eller fruset ute. På så sätt skitar du inte ner dom mer än nödvändigt. Dessutom ska du vara noga med att ta bort fläckar så fort dom kommer. Jag brukar använda galltvål och fingrarna eller en nagelborste. Gnugga inte så mycket att du sliter på dom bara. En annan regel är att hålla dig borta från folk som heter Björn Benzler när du har vita skor eftersom Björnar har en tendens att alltid försöka tåflörta med dig med sina alldeles för gamla converse (som för övrigt är kraftigt överskattade skor som inte ens är fotriktiga). Du kan också tvätta dina skor i tvättmaskinen, i alla fall tygskor. Då blir dom ordentligt mycket snyggare och fräschare.


Apropå depression vill jag citera en fotbollstränare i Radio Norrbotten: "Ja, va fan skall man säga? Det är väl bara att bryta ihop och gå vidare..."


Tack till alla jag känner och som finns i min vardag! Utan er skulle denna blogg fyllas med sorg och beklagan.

Av Nandi - 9 januari 2008 13:16

Mitt och Maxs arbete om det amerikanska presidentvalet tuffar på bra tycker jag. En utav republikanernas främsta kandidater, Mike Huckabee, tror inte på Darwins teori om evolutionen, dvs han tror på fullaste allvar att "Gud" skapade människan så som den ser ut idag. Detta och en del annat roade vi oss med att kartlägga. Vi är övertygade om att någon av demokraterna kommer vinna men visst är tanken skrämmande att världens militärt kraftfullaste land skulle kunna styras av en extremhögerreligiös galning som lever efter bibeln, bara om ett år! Jag som tyckte Bush var helt sjuk får väl eventuellt omvärdera lite..


Skoldagen slutade klockan halv 11 och så kommer varje onsdag hela terminen att se ut! Björn hade lovat följa med på stan men det visade sig att han hade en väldigt viktig film han var tvungen att se. Jag fick med mig Elin och John istället, vilket visade sig vara toppen! Det finns vanligtvis inte mycket som är värre än att gå i klädaffärer och leta, men denna procedur underlättades otroligt av det professionella smakrådet Elin som lätt som en plätt letade upp några eventuellt passande byxor åt mig. Efter lite provande hittade vi ett par som vi var överens om passade. Härligt! Jag får ta och bjuda på fika nån dag tror jag.

John är verkligen helt inne i sin process att ta körkort. När Elin sa något i stil med "kolla, en byggnadsställning" så uppfattade John det som om hon pratade om någon som övningskörde. Om en vecka gäller det i alla fall. Kvart över 8 brummar John nervöst iväg på uppkörningen. Är helt över tygad om att han klarar det utan problem!


För övrigt har jag bestämt mig för att försöka sluta driva med Johan om psykologiboken. Och med anledning av Johns bilmani som gör honom helt förvirrad så vill jag citera Lasse Kinch: "Om ni ringer och röstar på matchens lirare kan ni vinna en bil...nej en resa, nej en bil. I kväll däremot kan ni vinna en bil!"

Av Nandi - 8 januari 2008 14:50

På begäran har jag lagt upp lite bilder från Johns fest. Här är länk:

Bilder från Johns 18-årsfest

Av Nandi - 7 januari 2008 15:50

Vaknade idag av ett sms från Elin Hedin 5 minuter innan klockan skulle ringa. Gjorde dock inget eftersom jag konstigt nog hann somna om. Efter att ha kämpat mig till skolan, lyckats hitta rätt sal och inväntat Elin, Ella och Edvard (en skön E-trio)visade det sig att vi inte hade någon trafikkunskap idag. Nästa lektion började klockan 1 så vi tänkte ta något i kaffis, men varken det eller desideria var öppet. Vi handlade lite på Atterdags och begav oss hem till mig där vi åt, pratade och såg på den enastående Eddie Izzard. Komikerns film var två timmar lång och jag var rädd för att jag tröttade ut mina gäster. Jag vet inte om dom bara var väluppfostrade och snälla mot mig men dom sa i alla fall att han var grym.


På historialektionen bestämde vi att jag och Max ska gör en "i-search" om det kommande presidentvalet i USA på engelska. Jag ser fram emot det med tillförsik, inga större förhoppningar dock (ignorera om ni inte känner Björn).

Efter skolan kom Björn hem till mig för att hans buss gick lite senare. Tillsammans med min kära mor hade vi en intressant diskussion vid matbordet och det visade sig att jag kände Simon Klasén (stavning?) när jag var mindre och att vi var på varandras födelsedagskalas. Vi diskuterade också mitt öde detta år. Att jag när mamma flyttar kommer bli tvungen att fixa eget boende och klara mig själv. Mamma blev förvånad när jag sa att jag var aningen orolig inför det..


Ikväll väntar psykologin (...) och sortering av tvätt. Skulle behöva dra förbi Intersport någon dag också för att påminna dom om att jag sökt sommarjobb där.


Med anledning av att det inte bara pratades om svaller och otrohet från sudret under frukostmåltiden med E-trion utan även en del hockey så vill jag citera Roger Carlsson: "Mats Olsson slajdar precis som en hockeymålvakt. Sparkar med benen åt ena hållet och fötterna åt andra."Av Nandi - 5 januari 2008 14:10

Kom hem med båten vid midnatt den 3:e efter en trevlig Värmlands-vistelse. Jag orkar inte gå in på detaljer då det skulle trötta ut alla, inte minst mig själv.


Igår klockan 11:10 tog drygt halva klassen plus några fler bussen ut till Hamra för att fira Johns 18-årsdag på hans SPA (suderhälsan). Jag har aldrig badat så länge på en dag någonsin. Riktigt härlig miljö, bra stämning, sköna människor och god mat - vad mer kan man önska? En riktig upplevelse att sitta utomhus i minusgrader och med vind nära stormstyrka i en stor tunna med 40-gradigt vatten och trevliga människor.

En stor eloge till Elin H som hjälpte till med arrangemanget, John som gick upp klockan 6 på mogonen på sin födelsedag bara för att få fart i elden till utebaljan och bastun så att resten av oss skulle kunna njuta av det samt till Johns föräldrar som skjutsade oss alla till och från Burgsvik där bussen stannade och som lagade mat och lät oss vara där! Jag har aningen dåligt samvete för att vi inte hjälpte John att städa och plocka undan där vi såg film och sov..


Nu händer inte mycket. Psykologin ger mig ångest så jag ska väl ta tag i den snart. Nån annan dag tänkte jag ta mig ner på stan och köpa ett par nya byxor. Borde väl vara rea nånstans.


Med anledning av att Hamra ligger väldigt långt från övriga Antarktis vill jag citera förbundskaptenen för U-21 landslaget: "Argentina ligger väldigt långt från övriga Europa."

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se