Alla inlägg under april 2008

Av Nandi - 10 april 2008 19:23

Alla spel jag tidvis blivit beroende av under dom senaste tre åren har hetat något med "-mania". Elastomania, Trackmania och sedan Stepmania. Nu har trenden kanske brutits. Jag lägger därför fram ett förslag att internt ändra namn på spelet. Achtungmania tycker jag passar utmärkt då jag tycker det är vad som försiggår i klassen för tillfället. Rävarna Johan den gule och André den orangea har dom senaste dagarna mött oväntat hårt motstånd från Edvard den gröne. Jag drar slutsatsen att grön är en alltför diskret färg för att man ska se den bra, och därför kan Edvard obemärkt glida runt på sidan av och se på när vi andra förgör varandra.

Jag kan för övrigt nämna att Patrick har förlorat medlemskapet i vårt Achtungmani-lag. Milly har ansökt om medlemskap men har placerats i kö i väntan på ledig plats.

Dagens ris går till biblotekarien som utan anledning körde ut oss mitt i en runda, trots att biblioteket i princip var folktomt.


Radiohead fortsätter att skina, och har tagit mor i sitt grepp. Även hennes vänner börjar bli intresserade och In Rainbows är starkt efterfrågad. På dagens mattelektion rullade dock Ill Niño som med sina dubbla trummisar och flamencoinfluenser som vanligt överraskar.


Ännu ingen nytt debattinlägg i tidningen från vår kära Wera. Björn och jag har enats om att skriva ett svar nästa gång hon gör något nytt dumt uttalande. En trevlig överraskning var dock att vår riksdagsledamot som vi inte får skratta åt skrev ett någorlunda vettigt inlägg angående Ryssland idag.


Lägenheten ligger ute på blocket. Det känns lite småläskigt. Dom första spekulanterna kommer nu på lördag tror jag.


"För ett dygn sedan satt köttgryta i halsen. I praktiken totalstopp."

Av Nandi - 7 april 2008 20:33

Förra veckan cyklade jag nästan varje dag. Därför känner jag mig väldigt nöjd med mig själv nu. Igår var det ju söndag, vilodag (jag är ju så kyrklig av mig), så då blev det ingen cykling men idag drog jag ut i den värmande solen själv en stund. I övrigt har helgen upptagits av kortspelande hos Andis på fredagen med honom, Kriss, Melker och Gustav. Vi började vid 8-tiden skulle jag gissa på. Efter att ha spelat kort, sett på Iron Maiden på Rock in Rio, spelat basket på pingstkyrkan mitt i natten samt legat och slappat i Andis soffa kom jag hem kl 3. Därför blev jag tvungen att sova bort hela morgonen dagen därpå och jag vaknade inte förrän kl 10.


Utöver kortspelande har jag också hjälpt Anja att fixa XP på den nya laptopen jag hjälpte henne välja. Med hjälp av sedan tidigare förvärvade kunskaper samt några timmars recensionsläsande kunde jag hjälpa henne välja vilket märke och vilken modell som var aktuell. Med hjälp av diverse sökmotorer kunde jag sedan hitta en butik där den var 1000kr billigare än på den butik vi kollat först. När hon sedan fick hem datorn installerade jag Windows XP utöver det redan installerade Vista, man väljer när man startar datorn vilket man vill gå in på. Alla nödvändiga och bra att ha-program installerade jag och jag fixade också till partitionerna på hårddisken. Idag bad Max mig hitta en bra laptop till honom och Tom undrade om jag kunde göra samma sak åt hans syrra. Det är mycket roligare att bygga ihop stationära datorer åt folk då man har mycket större valfrihet vad gäller val av delar och det är lite fysiskt mekande med, men att fixa laptops är okej det också.


Mamma flyger runt hela dagarna och tar kort på lägenhetens olika rum, med olika möblering, dukar, blommor och olika vinklar på dagsljuset. Vi ska lägga upp annons på den någon dag nu.

Själv hänger min framtid bl a på att John lyckas fixa en schysst lägenhet till hösten. Känner dock att jag kan lita på John. Så är det bara med vissa personer. Alla mina vänner kan jag väl lita på, men vissa känns bara ännu mer pålitliga än andra, man vet att dom ställer upp. Detta trots att jag inte umgåtts med John särskilt länge eller mycket.


Efter över en timmes Zatacka-spelande på håltimmen kändes ögonen rejält konstiga, därav detta utdrag ur en journal:


"I förra veckan upplevde hon att ögonen försvann i tunnelbanan. Ögonen sticker."


Av Nandi - 3 april 2008 20:04

Årets Jobbigaste skoldag? Vår första riktigta filosofilektion fyllde den annars så välbehövliga håltimmen. Inte för att filosofi är tråkigt, men det är mer påfrestande än att vara ledig. Vi lämnade den intressanta etik- och moralfilosofin och gick över till att prata om vad världen omkring oss består av. Det blev alldeles för flummigt för min smak. Etik och moral har vi i alla fall nytta av i våra liv, men varför ska vi diskutera ifall stolen framför oss existerar i verkligheten fysiskt sett eller om den bara finns i våra huvuden? Det kanske var bra att det inte blev någon B-kurs på Ind-valet i alla fall..


Zatacka lättade upp stämningen ett flertal gånger under dagen, både på raster och under lektionstid. Björn gjorde en Björnförstoring på Johan och spred tillhalva kaffis att Johan skaffat flickvän efter att Johan sagt att han kände nån tjej och hade träffat henne ett flertal gånger. Johan var mindre road. Efter skolan blev det cykling med Manne. Jag är såå nära på att klara att hoppa upp på parkbord.. Manne nötte mycket 180 som vanligt. Imorgon blir det storcykeltur med Manne, Tim, Oskar, Emil och Andis. Det ser jag fram emot. Kanske får vi med det första lyckade bordshoppet på film. Vi samlar ju material till en ny film då den vi gjorde förra våren känns lite fånig att visa eftersom vi lärt oss en hel del sedan dess.


Jag känner att det är väldigt mycket dax för en te-kväll med Elin, Hanna och Manne. Det var alldeles för länge sedan sist. Jag är bara dålig på att komma till skott med att höra av mig om kvällsaktiviteter.


Kom ihåg, du kan inte ha hemligheter på internet.


"Far och mor avled då hon var 12 år gammal. De har ingen kontakt med henne."


Av Nandi - 2 april 2008 20:04

Årets hittills kanske skönaste cykeltur var igår. John (på inlines) och jag drog till Allé där Oskar redan befann sig med sin hoj och sin BMX. Manne kom inrullande och sedan också Tim, på en stor herrcykel. Han lånade Oskars BMX resten av turen. I börjar var  vi lite osäkra på var vi skulle dra. Allé var ockuperat av skejtare så vi drog till Humlan. Där blev småbarnen lite för jobbiga så vi drog till kyrkogårdsmuren och droppade lite och John begav sig hemåt. Några arga blickat från sura pensionärer fick oss tillslut att packa ner kameran och dra till Atterdags parkering. Efter en stund där tog vi vägen ner genom palisaderna till inre hamnen. Vi hoppade lite på ett ankare men efter några hopp gjorde jag en felbedömning och hamnade snett, ramlade omkull och förstörde två ekrar på bakhjulet. Med lite hjälp från Oskar lyckades jag få bort dom trasiga ekrarna så att jag slapp ha dom skramlande i hjulet. Tim och Manne tränade 180's och Oskar hoppade ner för en trappa. Sen drog vi ut till yttre piren, fast närmast land. Där byggde vi ett dropp som var riktigt läskigt, men efter att ha droppat det två gånger kände jag mig nöjd med mig själv. Oskar, som aldrig riktigt tränat på såna dropp, vågade även han prova. Tim fick punka på BMX:en och vi begav oss hemåt, lagom möra i kroppen.


Petterlektionen idag var riktigt trevlig då argumentation var temat. Visst fick jag argumentera för något jag är emot, men det gick bra. GMO var temat som jag sa i förra inlägget. Lite väl bra gick det faktiskt. Vårt "lag" där två av mina retorikbröder ingick (Björn och Edvard), lyckades mycket tack vare Edvards avslut bestående av en mycket känsloladdad retorisk fråga, ganska hårt mosa motståndarna som argumenterade mot GMO. Det komiska var att när vi sedan skulle ställa oss på en skala för-emot GMO, från ena väggen till den andra, så var jag och Björn längst mot motståndarväggen av alla.


Efter skolan blev det lite cykelnötande med Manne och sedan basketspelande med Gustav, Melker och senare även Gustavs storerbror Martin.


Jag fick en del respons förra gången jag frågade om boende under sommarn, men jag frågar igen. Är det någon som har ett rum/källare/lägenhet i stan som jag skulle kunna få hyra är jag jättetacksam om ni hör av er. Ni som läser denna blogg känner förhoppningsvis mig och ni vet då hur skötsam jag är..


"Patienten måste sova högt under kudden."

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se