Direktlänk till inlägg 1 september 2008

På begäran av Edvard

Av Nandi - 1 september 2008 22:15

Oj, nu börjar spektaklet kring insparken. Som vanligt när det är sävefest plockas det magiska ordet fram. Det som övertygar alla tveksamma folk som inte vågar vara något annat än mainstream att gå. Ordet som inte har någon synonym, som är ensamt på toppen. Det måste fan finnas ett gäng elever på skolan som är anställda för att lobba för sävefesterna. Någon hemlig organisation, skapad av alla som håvar in pengar på festerna. Ordet "alla" smyger runt i skolans korridorer och smittar ner oförsiktiga elever. Man har hört två av sina bekanta säga att dom ska på festen. Är man smittad av "alla"-viruset går man sedan och frågar en tredje bekant om den personen ska dit. Personen svarar lite svävande att den inte riktigt vet. Symtomen av sjukdomen visar sig: "Asså alla ska ju dit, kom igen!" Dagen efter festen hör man från dom som kämpat sig upp på morgonen att dom går runt och frågar folk var fan dom var någonstans igår.


Mamma var på ön förra veckan. Hon organiserade, sorterade och fixade en massa här i lägenheten, så nu har vi exempelvis två stora muggar, nytt diskställ och nya teskedar samt mycket färre kartonger/säckar/väskor med grejer. Väldigt skönt att få hjälp med allt det, och väldigt mysigt att träffa mamma. En massa övningskörande blev det faktiskt, och helgens höjdpunkter var Fridhemsutflykten med mamma och kortspelskvällen med Gustav, Kriss och Melker.


I klassen är i princip allt som det ska vara (aka som det brukar vara). Vi har värvat en ny spelare till klass SP3h's Zatackalag - Samuel. Väljer han en karriär inom Zatacka ser framtiden ljus ut för honom. Han verkar ha talang och dessutom är det är väldigt bra väg in i vår klassgemenskap. Johan 16 har sedan skolstarten briljerat oroväckande mycket, men efter ett antal förolämpningar och antydningar om att jag tappat mina skills under lovet avslutade jag dagens Zatacka-pass med att vinna överlägset. Björn och Edvard har presterat ganska ojämnt men under dom senaste matcherna har dom visat sina förmågor. Markus, som ju av förklarliga skäl inte är lika rutinerad som flera av oss andra, har dock lyckats förstöra ett flertal rundor för mig dom senaste dagarna. Boba joinar då och då, det är alltid trevligt. Sitter man i skiten säger man bara till honom att köra rakt fram, så kör han ofta in i väggen.


Internet har efter några dagars protester plötsligt gett upp kampen. Nu sitter jag och John på en stabil lina som ger oss strax under 6Mbit nedströms.


Bilden gör inte lägenheten rättvisa, det ser så trångt ut med vidvinkel. Detta är i alla fall stora rummet. Till vänster utanför bild finns köket och bakom kameran finns hallen och badrummet.


Juste, jag ska inte glömma det. Under lanet förra helgen visade Simon denna klockrena kille. Simon hade tydligen träffat personen som anser sig själv vara duktig. Jag ska inte säga mer, se och njut.


OBS! Lyssna först på denna ifall ni inte har hört låten förut: Hand of Blood


Här är killen:

Me singing and growling to Hand of Blood


"As long as we live, there is never enough singing." - Martin Luther

 
 
Ingen bild

mamman

2 september 2008 10:09

Tack Andypandy, det var najs att få vara med dig! Ja, Fridhem var fint. Men loosern du tipsar om var inge kul ;-)
Puss

 
Ingen bild

Max

2 september 2008 21:06

Om man ställer sig emot en konformitet så berättigar man på samma gång dess existens. Självklart kan man ifrågasätta varför man överhuvudtaget skulle vilja betala 135 spänn för att bli inhyst i en märklig byggnad vid snäck, men sen när är det rationella tänkandet ultimat i alla situationer?

 
Ingen bild

Nandi

2 september 2008 22:26

"Om man ställer sig emot en konformitet så berättigar man på samma gång dess existens". Mycket vacker formulering Max! Du får gärna utveckla lite och förklara mer konkret vad du menar i just detta fall. Hur får man folk att vakna upp ur konformitetens dvala om man inte ställer sig emot den?

 
Ingen bild

Max

4 september 2008 16:45

Man måste helt enkelt välja sina strider. Sen så kan det ju i detta exempel faktiskt vara tvärtom, man vill egentligen gå på en sävefest, men ens umgängeskrets finner det socialt oacceptabelt. Det finns inget direkt och konkret sätt att arbeta mot konformitet, det enda man kan göra är att själv börja tänka. Sluta gruppera folk efter kön, religion eller musiksmak. Det är självklart en omöjlig uppgift, men man kan ju åtminstone ha idealet i åtanke.

 
Ingen bild

Nandi

6 september 2008 16:05

"...att själv börja tänka. Sluta gruppera folk efter kön, religion eller musiksmak."
Absolut! Men tror du inte att det även lönar sig att att visa att det faktiskt inte är "alla" som gör något, vad det nu än må vara? Att om någon eller några personer visar på att det går att kliva åt sidan ut ur strömmen och istället köra sitt eget race, så kanske fler tar mod till sig och hänger på. Och då menar jag ju självklart inte att alla ska göra precis samma sak som personen som klev åt sidan från början, utan snarare att folk ska våga ta sig ur strömmen och därifrån känna efter vad man själv verkligen vill göra, utan att vara fullt så påverkade av andra. Jag tror att det går att få andra att börja tänka, och genom det motverka konformitet.

 
Ingen bild

Airfixer

6 september 2008 18:17

Du glömmer dock bort dom som lobbar emot sävefesterna. I mina kretsar så är det snarare ordet "ingen" som ligger på allas läppar och som gör att nomala mainstreamare konformerar sig och helt enkelt låter bli att gå dit, för det är värre att gå på en fest där "ingen" är där (från ens sociala krets) än att inte gå på en där "alla" är där. Och när ens sociala krets kommer till punkten då man nästan känner ett förakt för hela sävefests konceptet så kommer också alla enskilda medlemmar av kretsen att ställa in sig i ledet och inte gå dit. Detta gäller de flesta treor och många tvåor skulle jag tro.
"Alla" sjukdomen sprids enklast bland ettor som fortfarande håller på att bygga upp sina sociala grupperingar där medlemskapen i dessa är mycket lösare än i tvåornas och treornas grupperingar
/Airfixer

 
Ingen bild

Nandi

6 september 2008 21:13

Detta kan mycket väl vara fallet i dina kretsar, du går ju NV. Hälften av mina polare går el eller teknik och jag har aldrig hört dom ens nämna Sävefesterna. Men på sam är det annorlunda. Det är nästan lika mycket "alla"-snack nu som det var i 1:an och 2:an, även om jag håller med om att trenden är att folk tröttnar aningen med åren.

 
Ingen bild

Airfixer

6 september 2008 22:04

Jag antar dock att så fort den första treadagen+treafesten anordnas så kommer "alla" viruset att spridas som en löpeld bland alla treor, åtminstonde de av oss som går på söder. Men där måste jag ju säga att jag verkligen ser fram emot det till skillnad mot sävefesterna som vekligen förlorat sin glans
/Airfixer
F.ö ser / (slash) ganska lustigt ut i kursiv stil, det böjs åt andra hållet och ser ju nästan ut som ett l eller I

 
Ingen bild

Max

7 september 2008 20:24

Good point David, alla konforma beteenden fungerar självfallet åt båda hållen. Den fråga man dock får ställa sig är hur galet unik man själv egentligen är i sitt beteende, huruvida man har rätt att sitta uppe på sin tron och döma andra människor för deras handlingar. Kan förövrigt meddela att detta års inspark var riktigt rolig :p.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se