Alla inlägg den 2 april 2009

Av Nandi - 2 april 2009 16:25

Läser att IPRED-lagen anses lyckad eftersom internettrafiken (och således fildelningen) skönk med 30% när lagen trädde i kraft. Men nu måste dom väl tänkt helt fel? Syftet med kampen mot fildelningen kan dom ju inte öppet gå ut och säga är att fildelningen ska minska, utan att försäljningen ska öka!


IPRED skulle ju inte vara ett dugg lyckad om försäljningen fortsätter i ungefär samma takt, även om fildelningen så helt skulle upphöra. Eller är målet med lagen att minska kulturkonsumtionen? På vilket sätt skulle det gynna någon?


IPRED gynnar ingen annan än skivbolagsdirektörerna och deras anhang så länge försäljningen av kultur inte skjuter i höjden. Först då får kulturskaparna ta del av kakan (typ dom 5-8kr som artisterna får av dom 179kr du betalar för CD:n), branchorganisationerna har inte frivilligt delat med sig av det guld man i domstol erövrat av sina kunder i andra länder. Att varje stämd kund är en seger kan man väl ändå inte påstå, så på vilket sätt har lagen visat sig lyckad undrar jag?

Skapa flashcards