Alla inlägg den 20 maj 2009

Av Nandi - 20 maj 2009 15:14

Idag fick jag med mig fem vänner till posten i Coop Forum-gallerian i Visby för att förtidsrösta och dagen till ära hade jag tagit på mig min Piratpartiet-tröja. Efter lite funderande kring var valkuverten var visade det sig att man var tvungen att gå in och be om ett kuvert innan man kunde gå till röstbåset och hämta valsedel att lägga ner i det. Röstmottagaren reagerade lite på min tröja och utbrast halvglatt något i stil med: "Jaha, här kommer The Pirate Bay!". Det är lite pinsamt hur dålig koll många verkar ha på oss och det är tråkigt att känna att man inte blir tagen på allvar. Flygbladsutdelningen är helt klart välbehövd.


Efter att vi röstat stod jag med mina vänner vid ett bord en bit bort och snackade lite. Plötsligt känner jag att någon står väldigt nära bakom mig och jag vänder mig om för att se en blå tröja. Det var chefen för Coop Forum som med en barsk min hälsade på mig. Han började prata om att partierna inte fick hålla till i närheten av vallokalen och förvånad påpekade jag vänligt att jag inte var någon officiell representant för partiet utan att jag bara stod och samtalade med mina vänner. Det gjorde tydligen ingen skillnad och han bad mig istället att antingen gå ut och ställa mig utanför gallerian eller komma tillbaks "civilklädd" eftersom inga politiska representanter tilläts vara nära vallokalen. Jag ville såklart inte tjafsa utan gick utan omsvep med på det och gick ut i regnet. Mina vänner reagerade dock och funderade på om man verkligen fick lov att köra ut någon sådär.


På väg hem gick jag igenom gallerian och ut på andra sidan. Där vid entrén stod självaste MUF-ordförande Niklas Wykman med en bergssprängare och delade ut flygblad för partiet som gett oss FRA och IPRED, som inte vill/vågar säga nej till Datalagringsdirektivet och som hjälpte till (undantaget Fjällner) att rösta ner tillägg 166 till telekompaketet som skulle garantera medborgerliga fri- och rättigheter på Internet. Jag snappade upp ordet "Piratpartiet" i en viskning mellan honom och tjejen som gjorde honom sällskap, när jag passerade. Det måste ta emot för MUF:arna att stödja ett parti som verkar vägra att lyssna på ungdomarna i dessa frågor. Kanske röstar dom Pirat i hemlighet.


Jag hoppas innerligt att alla goda krafter röstar nu i valet, alla Vänsterpartister, Miljöpartister och Pirater! Rösta redan idag, varför skjuta upp det? :)


"Action is the antidote to despair." - Joan Baez

Ovido - Quiz & Flashcards